Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης την Κυριακή 23/10/11 στο Ξενοδοχείο Πύλη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη Συνάντηση Συλλόγων του Δήμου, προκειμένου να γνωριστούν και να προχωρήσουν σε συνεργασίες, που θα βγάλουν από την εσωστρέφεια την περιοχή.

        Η πρόεδρος κ. Γιώτα Πάνου, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής " … Ας γνωριστούμε κι ας μας γνωρίσουν! Ποιοι είμαστε, τι κάνουμε, πότε και πως το κάνουμε, τι έχουμε, τι προγραμματίζουμε. 


          Ας ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις. Ναι, είναι πολλά αυτά που κάνει και άλλα τόσα που μπορεί να κάνει ένας Σύλλογος, σε κάθε μέρος,  σε κάθε τόπο.  Ιδέες έχουμε όλοι και καλό θα είναι να τις μοιραζόμαστε.

          Ας συνεργαστούμε. Δεν έχουμε αντιπαλότητα μεταξύ μας, έχουμε δημιουργική άμιλλα , δεν είναι ο καθένας απέναντι από τον άλλον, αντίθετα, θα μπορούσε ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον. Αυτό είναι πολιτισμός και εμείς τον παράγουμε. θα ήταν ωραίο να γίνεται μια ετήσια εκδήλωση , ίσως ένα φεστιβάλ, με συμμετοχή των περισσοτέρων αν όχι και όλων! Να συνεργαζόμαστε για την πραγματοποίηση κάποιων κοινών εκδηλώσεων, να συμμετέχουμε σε προγράμματα αιμοδοσίας, σε περιβαλλοντικά προγράμματα, σε εκδρομές και σε τόσες άλλες δράσεις  που θα καλυτερεύουν και θα δίνουν νόημα στη ζωή μας. "

        Στο πάνελ ήταν προσκαλεσμένη  η Γεν. Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών & Συλλόγων "ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ" κ. Μαρία Μπακλαβά -Στρατίκη, η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων: " Επικροτώ την πολύ σημαντική πρωτοβουλία που είχατε να πραγματοποιήσετε αυτή τη συνάντηση γνωριμίας. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να καταφέρετε φεύγοντας από εδώ να καταγράψετε ιδέες , απόψεις, προτάσεις για θέματα που θα σας ωφελήσουν να βγείτε από την εσωστρέφεια και να βρείτε κι οι ίδιοι πόρους.

          Ενώστε τις δυνάμεις σας! Η κρίση σε καμία περίπτωση δεν γεννά, όπως μας λένε ευκαιρίες! Γεννά όμως συνεργασίες… αυτές δίνουν τις ευκαιρίες! "

        Στο πάνελ επίσης βρισκόταν και ο ιδρυτής της Αερολέσχης Πύλης , Ηλίας Ντούβλης, ο οποίος συντόνιζε το διάλογο. Στην παρουσίασή του τόνισε τη χρησιμότητα και τη δυναμική που θα έχει η δημιουργία του αεροδρομίου στο Δήμο Πύλης , όσον αναφορά την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

        Το λόγο έλαβε κατόπιν η Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου της Πύλης κ. Λαζαρίδου Σίσσυ, η οποία τόνισε ότι " ο στόχος αυτής της συνάντησης είναι  να δρέψουμε οπωσδήποτε τους καρπούς της συνεργασίας. "

     Ακολούθως έγιναν τοποθετήσεις από τους εξής εκπροσώπους Συλλόγων

·       Γυμναστικός Σύλλογος Πύλης (κ. Πανάγος Βασίλης)

·       Εμπορικός Σύλλογος Πύλης (κ. Βοϊτσίδης Κων/νος)

·                 Εκπολιτιστικός Μορφωτικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Δέσης ( κ. Δήμου Δ.)

·       Ορειβατικός Όμιλος Πύλης (κ. Καραμπέρης Άρης)

·       Ποδοσφαιρικός Όμιλος Φήκης (κ. Αρκουμάνης Σπύρος)

·                 Εκπολιτιστικός Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μυρόφυλλου (κ. Αχιλλέας Λέρας)

·       Σύνδεσμος Μεσοχωριτών (κ. Χονδρός Αθανάσιος)

·       Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα (κ. Τζάνη Μαρία)

·       Σύλλογος Γυναικών Παλαιομονάστηρου (κ. Κατσαρού Βάσω)

·       Σύλλογος Γόμφων (κ. Μπίλλας Παναγιώτης)

·       Σύλλογος Ν. Πεύκης (κ. Κωσταρέλος Αθανάσιος )

·       Πολιτιστικός Σύλλογος Φήκης (κ. Μπέτσικου Μαρία   )

·       Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιομονάστηρου (κ. Τζέλιος Μάρκος)

·       Νέος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Βησσαρίωνα (κ. Βόπη Χρύσα)

·                 Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ροπωτού (κ. Κωτούλας Αθανάσιος)

·       ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ (κ. Ντούβλης Ηλίας)

        Στο γόνιμο διάλογο ο οποίος ακολούθησε, καταγράφηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις και ιδέες για συντονισμό και οργάνωση δράσεων, που αφορούν το  περιβάλλον, τον αθλητισμό, την προβολή και ανάδειξη τοπικών προϊόντων και γεύσεων, την δημιουργία φεστιβάλ, μέσα από την σύσταση ενός συντονιστικού  Φορέα- Ένωσης όλων των Συλλόγων του Δήμου Πύλης.

        Στο τέλος της ημερίδας έγινε καταγραφή των στοιχείων των Συλλόγων, για την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, απαραίτητης για την περαιτέρω συνεργασία.

        Η πρώτη αυτή συνάντηση των Συλλόγων έκλεισε μέσα σε ένα θερμό κλίμα διάθεσης για συνεργασία και αλληλεγγύη.



Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν.